Výhody členství v Alpenvereinu

Členství v Alpenvereinu přináší řadu výhod zejména rodinám. Ale nejen jim!

U rodin, jejichž oba rodiče patří ke stejné sekci Alpenvereinu, obdrží děti bez vlastních příjmů členství vč. pojištění zdarma (nejvýše do 27 let). Totéž platí i pro rodiče, kteří vychovávají děti sami. Je však nutné děti přihlásit.

Kancelář OEAV.CZ nabízí svým členům mnohem více

• Členství/pojištění vyřizujeme na počkání
  • Provizorní průkaz obdržíte IHNED
  • Díky slevám můžete Alpenverein zdarma

Dobré pojištění na cestách

Celosvětové pojištění při volnočasových aktivit Alpenvereinu kryje náklady na zásah záchranářů až do výše 25 000 €, náklady na dopravu zpět domů ze zahraničí bez omezení a náklady na pobyt v nemocnici v zahraničí až do výše 10 000 € při úrazu nebo onemocnění.

A to ještě není všechno: U škody způsobené na zdraví nebo majetku jiných osob pomáhá evropské pojištění odpovědnosti a také v něm zahrnuté evropské pojištění právní ochrany, které vám pomůže domoci se svých práv. Tyto jedinečné pojišťovací služby jsou zahrnuty – pro každého člena – již v členském příspěvku.

Pojistné podmínky a další informace k pojištění členů Alpenvereinu

Kdo šetří, má za tři

Členové mají ubytování na horských chatách levněji

Sleva na ubytování na jednu noc ve všech chatách Rakouského, Německého i Jihotyrolského Alpenvereinu činí nejméně 10 €.
Na dalších 1 300 chatách ve Švýcarsku, Francii, Lichtenštejnsku, Španělsku, Slovinsku, Belgii, Lucembursku, Dánsku, Nizozemsku a Itálii můžete využít „práva vzájemnosti“, tj. ta samá práva, jako mají členové spolků provozujících tyto chaty. Slevy existují i u více než 70 soukromých chat a ubytoven.

Rodinná nabídka

Partneři členů platí nižší členský poplatek a – na což jsme obzvlášť pyšní – pro jejich nahlášené děti je členství dokonce zcela zdarma!

Výhodné nakupování

Mapy, oblečení, výbava. V nabíce kanceláře Alpenverein OEAV.CZ najdete celou řadu užitečného zboží a zvýhodněné ceny pro členy.

Unikántní výhodou pro členy Alpenvereinu registrované kanceláří OEAV.CZ jsou výrazné jednorázové paušální slevy na nákupy u desítek partnerů v České republice a na Slovensku.
Roční poplatek za členství v Alpenvereinu se vám může vrátit jediným nákupem!

Vyzkoušet si – cepín, mačky, lezecké lano, ferratový set

Stejně jako u mnoha sekcí v Rakousku i v naší půjčovně si můžete vypůjčit moderní horolezecké náčiní za výhodné ceny - viz. outdoorová půjčovna OEAV.CZ v Brně.

Zvýhodněné předplatné časopisů

Vedle ostatních výhod si při registraci členství/pojištění Alpenverein u naší kanceláře OEAV.CZ můžete také objednat časopisy s horskou a outdoorovou tématikou za zvýhodněných podmínek exkluzivně pro naše členy.

Výuka se slevou

Členové mají 10 % slevu na všechny výukové nabídky Alpenverein Akademie(link is external) – členství se tedy vyplatí už od prvního kurzu.
Oblíbené kurzy lezení na zajištěných cestách, kurzy chůze na sněžnicích, lavinové kurzy a další outdoorové aktivity organizuje i brněnská cestovní kancelář V-tour(link is external).

Cestování po horách

Jednou kolem rovníku: za více než 100 let bylo zřízeno 40 000 km stezek. Teprve ony umožnily přístup do hor a dodnes jsou udržovány a značeny dobrovolníky. Ale co by byly hory bez chat? Ty skýtají ochranu, teplo, měkkou postel a i něco na zub. Večer na chtě se může stát nezapomenutelným zážitkem.
Tak na co čekáte? 425 chat Alpenvereinu v celém Rakousku čeká na vaši návštěvu.

Zvědavostí k poznání

Být členem Alpenvereinu znamená také mít přístup k jedinečnému „alpinistickému kompetenčnímu centru“. Akademie Alpenvereinu (link is external)sdružuje veškeré výukové aktivity na celosvazové úrovni pod jednou střechou. Za účasti expertů z oblasti alpinistických sportů, pedagogiky či ochrany přírody jsou položeny základy pro jedinečné zážitky v přírodě. Naučit se, jak lézt, jak si užít lyžování, jak si postavit bivak nebo jak správně používat GPS – organizace Alpenverein Jugend nabízí bohatý program v každé oblasti a pro všechny věkové skupiny.

Napínavé školní akce a integrující workshopy zprostředkovávají nové úhly pohledu na přírodu i životní prostředí a stmelují skupinu. Ani osobní vzdělávání nepřijde u svazové akademie zkrátka. Po profesionálním vyučení na turistického průvodce nebo mládežnického vedoucího už zaručenému dobrodružství v horách nestojí nic v cestě. I pro jiné oblasti je tu široká paleta kvalifikačních kurzů.

Nuda nehrozí

Zábava s kamarády: Jízda na snowbordu v backcountry, sportovní lezení, stavění iglú nebo nocování v bivaku přinášejí zábavnou změnu. Děti si v Alpenvereinu užijí spoustu dobrodružství a poznají nové kamarády. Příležitost k tomu nabízejí kempy či ekologické brigády. To pravé dobrodružství pro mládež nabízí Prázdninová louka a jiná mládežnická stanoviště.

Mrkni se: Přes 1 000 mládežnických skupin(link is external) v jednotlivých sekcích v celém Rakousku čeká na tebe!

Příroda potřebuje pomoc

Aby příroda nezakrněla: Coby „advokát Alp“ se Alpenverein aktivně angažuje v ochraně přírody a životního prostředí. Cílem je vyvážený poměr mezi zachováním a užíváním. Národní parky mají v Alpském svazu spolehlivého partnera, který se podílí i na plánování a spoluutváření chráněných oblastí. Chaty obzvláště dbají na ekologické získávání energie a pitné vody. Avšak i v oblasti odvádění odpadních vod a likvidace odpadů se Alpenverein čile angažuje.

Informace na úrovni

Aktuální, objektivní a seriózní informace: četné publikace Alpenvereinu a jeho webové stránky(link is external) se těší dobré pověsti jak mezi členy svazu, tak i mimo něj. Mapy Alpenvereinu jsou neocenitelnými a nenahraditelnými pomůckami při každém pořádném plánování jakékoliv cesty.

Dále nepřehlédněte

alpenvereinaktiv.com(link is external) – interaktivní turistický portál
Meteorologická služba Alpenvereinu(link is external)“ – na internetu nebo ve formě osobní konzultace s meteorology nebo horskými průvodci je tu jen pro členy.

Klubový časopis Bergauf

Přináší informace o dění v Alpenvereinu, fotografie a články o horách, novinky o trendech ve vybavení pro horolezectví a horské sporty. V Rakousku zasílán zdarma, do zahraničí za 13 EUR. Nyní také na internetu.

Vzdělávání a kurzy

Ať už vás zajímá turistika, horolezectví, skialpnismus či horská kola, v kurzech Alpenverein můžete systematicky pracovat na rozšiřování znalostí pod vedením zkušených instruktorů. BergsteigerschuleAlpinprogram EdelweissAlpský klub Brno

Naši partneři – Vaše výhody

Kromě standardních výhod členství stále roste počet smluvních partnerů, jako jsou podniky cestovního ruchu, soukromé firmy a obchody, u nichž členové AV mohou využívat zvláštní slevy a bonusy.

Tou nejlepší cestou

Edice map Alpenverein obsahuje 67 listů pro letní a zimní podmínky a pokrývá území téměř celých rakouských Alp včetně přilehlého okolí. Většinou v ideálním měřítku 1:25000. Pro členy AV s výraznou slevou. Přehled

Lézt, lézt, lézt…

V zimě anebo i v létě, když zrovna nevyjde počasí pro pobyt ve skalách, můžete navštívit některou z více než stovky umělých stěn provozovaných sekcemi Alpenverein po celém Rakousku.

Na chatách se slevou až 50%

Nejen v Rakousku, ale i dalších zemích včetně Slovenska poskytují mnohé chaty členům Alpenvereinu výraznou slevu na ubytování. Využijte vyhledavač chat.